Катеринівська сільська рада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Чи може бути виданий ваучер для навчання з питань відновлення постачання електроенергії?

Дата: 23.10.2024 14:39
Кількість переглядів: 6

Фото без опису

Чи може бути виданий ваучер для навчання з питань відновлення постачання електроенергії?

Так, може.

Нагадаємо, що Перелік професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер, затверджено  наказом Міністерства економіки України від 11 квітня 2023 року № 2040 (із змінами), зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 12 травня 2023 року за № 793/39849 (далі – Перелік). 

До Переліку входять наступні професії, які мають відношення до вирішення питань відновлення постачання електроенергії, зокрема: електромонтер з експлуатації розподільних мереж, з обслуговування підстанцій, з ремонту та обслуговування електроустаткування; слюсар-електрик з ремонту електроустаткування. 

Також до Переліку включені спеціальності, які прямо або опосередковано мають відношення до вказаного питання. До них належать, зокрема, наступні спеціальності: електроенергетика, електротехніка та електромеханіка, енергетичне машинобудування.

Наказом Міністерства економіки України від 19 серпня 2024 року № 21401 (набрав чинності 27 вересня 2024 року), зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 02 вересня                    2024 року за № 1340/42685, внесено зміни до Переліку. Відтепер ваучер може бути виданий для навчання також на наступними професіями: електромонтер з ремонту та обслуговування сонячних електроустановок, майстер з монтажу та обслуговування систем відновлювальної енергетики, слюсар-електромонтажник.

До спеціальностей включено спеціальність “Відновлювальні джерела енергії та гідроенергетика”.

Наказ Міністерства економіки України від 19 серпня                 2024 року № 21401 доступний на парламентській вебсторінці за посиланням: http://surl.li/gtchya

Все про ваучер тут: http://surl.li/cdstft 

Є інші запитання? Звертайтеся до фахівців філій обласного центру зайнятості/їхніх структурних підрозділів. 

Контакти тут:  http://surl.li/emipw 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень