Катеринівська сільська рада

Кіровоградська область, Кропивницький район

ПОРЯДОК ВКЛЮЧЕННЯ СУБ’ЄКТІВ НАСІННИЦТВА ТА РОЗСАДНИЦТВА ДО ДЕРЖАВНОГО РЕЄСТРУ 

Дата: 27.04.2023 10:44
Кількість переглядів: 122

 

ПОРЯДОК ВКЛЮЧЕННЯ СУБ’ЄКТІВ НАСІННИЦТВА ТА РОЗСАДНИЦТВА ДО ДЕРЖАВНОГО РЕЄСТРУ 

Мінагрополітики України розпочало прийом заяв для включення до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва на 2023 рік. 

Включення до Реєстру здійснюється відповідно до статті 12 Закону України «Про насіння і садивний матеріал» та «Порядку ведення Реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2016 № 882.

Для включення до Реєстру юридичної або фізичної особи-підприємця, який планує виробляти та реалізовувати насіння і садивний матеріал, необхідно подати до Мінагрополітики заяву.

Прийом заяв про включення юридичної або фізичної особи-підприємця до Реєстру здійснюється за адресою: 01001, Україна, м. Київ, вул. Хрещатик, 24, Міністерство аграрної політики та продовольства України. В електронній формі заява подається на адресу: t.shutenko@minagro.gov.ua. У разі виникнення питань, звертайтесь за телефоном (044) 363-08-45.

При відправці Заяви, для оперативного вирішення питань, обов’язково необхідно вказати своє прізвище, ім’я та по-батькові, зворотну адресу і контактний номер телефону.

Мінагрополітики безоплатно перевіряє правильність і достовірність поданих заявником відомостей протягом 10 календарних днів з дня надходження заяви та приймає рішення про включення або відмову у включенні заявника до Реєстру.

Звертаємо увагу, що заяву необхідно подати до початку проведення польового оцінювання посівів (насаджень), оскільки проведення польового оцінювання насінницьких посівів та насаджень з подальшою видачею сертифікатів, що дають право на реалізацію насіння, передбачено лише у суб’єктів, занесених до Реєстру.

Зазначимо, що відповідно до Закону України від 16.11.2022 № 2763-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення законодавства у сфері охорони прав на сорти рослин та насінництва і розсадництва у відповідність із положеннями законодавства Європейського Союзу» набрання чинності, якого відбудеться 10.06.2023, статтю 28 Закону України «Про насіння та садивний матеріал» доповнено частиною п’ятою такого змісту: «Умисне виробництво та/або заготівля, та/або пакування, та/або маркування, та/або затарювання, та/або пропонування до продажу, та/або зберігання фальсифікованого насіння та/або садивного матеріалу з метою продажу - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від однієї тисячі до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб - від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, з конфіскацією фальсифікованої продукції, обладнання для вироблення фальсифікованого насіння та/або садивного матеріалу».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень