Катеринівська сільська рада

Кіровоградська область, Кропивницький район

БУДЬТЕ СВІДОМИМИ! НЕ ПАЛІТЬ СУХУ ТРАВУ ТА СМІТТЯ!!!

Дата: 31.03.2023 15:28
Кількість переглядів: 98

          БУДЬТЕ СВІДОМИМИ! НЕ ПАЛІТЬ СУХУ ТРАВУ ТА СМІТТЯ!!!

Фото без опису

 

З настанням весни громадяни починають господарювати на городах, подвір’ях, прилеглих територіях. І на жаль, часто таке прибирання завершується спалюванням залишків листя, сухої трави, і часто – навіть різного сміття. У такому випадку добрі наміри при наведенні чистоти та порядку можуть мати згубні наслідки для довкілля і здоров’я людей.

Внаслідок необережного поводження з вогнем, чи звичайної людської халатності й необачності на відкритих територіях, господарських угіддях, уздовж транспортних магістралей, на узбіччях горить суха рослинність.

Шкода від самовільного й неконтрольованого спалювання рослинних залишків становить велику небезпеку.

Самовільне спалювання листя та сухої трави становить загрозу для людського здоров’я, адже листя, що тліє без доступу кисню, виділяє хімічні сполуки, здатні викликати у людини різні захворювання, зокрема рак.

Також, випалювання рослинності призводить до руйнації ґрунтового покриву та його збідніння. Вогонь знищує насіння й коріння трав’янистих рослин, пошкоджує нижні частини дерев і кущів та верхні частини їхнього коріння, погіршує якість ґрунтів, що призводить до зниження урожайності.

У зв’язку з вищезазначеним, Катеринівська сільська рада звертається до громадян з проханням, дотримуйтесь правил пожежної безпеки, відмовтесь від спалювання сміття й рослинних залишків!

Є рослинні залишки – компостуйте!

Якщо Ви бачите, як інші палять листя чи будь-яку природну рослинність – повідомляйте відразу Національну поліцію про порушення за номером телефону 102.

Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, згідно з якою штраф за самовільне випалювання рослинності або її залишків становить:

  • від 180 до 360 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3 060 грн до 6 120 грн);
  • від 900 до 1260 неоподатковуваних мінімумів доходів посадових осіб (від 15 300 грн до 21 420 грн).

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень