Катеринівська сільська рада

Кіровоградська область, Кропивницький район

УВАГА! РОЗПОЧАТО ГРОМАДСЬКЕ ОБГОВОРЕННЯ

Дата: 26.12.2022 16:41
Кількість переглядів: 182

УВАГА! РОЗПОЧАТО ГРОМАДСЬКЕ ОБГОВОРЕННЯ

Фото без опису

        Катеринівська сільська рада Кропивницького району Кіровоградської області, відповідно до рішення сесії від 23.12.2022 року № 1485-22/2022 «Про початок громадського обговорення проєкту рішення "Про зміну типу Володимирівської філії Ліцею «Нова школа» Катеринівської сільської ради" пропонує для громадського обговорення проєкт рішення «Про зміну типу Володимирівської філії  Ліцею «Нова школа» Катеринівської сільської ради». Проєктом рішення запропоновано змінити тип Володимирівської філії Ліцею «Нова школа» Катеринівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області і встановити, що заклад буде провадити освітню діяльність на рівні початкової освіти та припинить надавити освітні послуги на рівні базової середньої освіти (проєкт  рішення додається).

       Відповідно до статті 143 Конституції України,  частини 30 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 25, 66 Закону України «Про освіту», статті 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту»  рішення про створення, реорганізацію, ліквідацію, зміну типу закладу освіти приймає засновник закладу освіти.  Засновником Ліцею «Нова школа» та його філій є Катеринівська сільська рада.

    Відповідно до статей 32, 37 Закону України «Про повну загальну середню освіту», у разі реорганізації закладу загальної середньої освіти чи зміни його типу, засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти у іншому закладі освіти. Реорганізація, зміна типу, ліквідація закладу загальної середньої освіти у сільській місцевості допускається лише після громадського обговорення проекту відповідного рішення засновника.     

     Станом на 01.09.2022 року у Володимирівській філії ліцею «Нова школа» Катеринівської сільської ради навчаються 48 учнів (з них – 26 учнів навчаються у 5-9 класах), що становить найменший показник серед усіх ЗЗСО громади. Середня наповнюваність класів у філії становить 7 учнів. Через недостатню кількість учнів 3-й та 7-й класи у філії не сформовано взагалі. Кількість учнів та розрахункова наповнюваність класів є основними складовими у розрахунку освітньої субвенції (субвенції з державного бюджету, яка передбачена на заробітну плату педагогічних працівників). Для забезпечення освітніми послугами учнів 5-9-х класів Володимирівської філії функціонують 7 штатних одиниць педагогічних працівників. Засновник, відповідно до пункту 28 Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ (затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2002 року №228), зобов’язаний привести видатки у відповідність до бюджетних асигнувань. Надмірні витрати на утримання ЗЗСО не дають змоги вкладати кошти громади у розвиток матеріально-технічної бази шкіл для забезпечення  якісних освітніх послуг.

         Зауваження та пропозиції до проєкту рішення проcимо надсилати:

у електронній формі на e-mail: zagorg_katerotg2017@ukr.net;

у письмовій формі за адресою: 27631, Кіровоградська область, Кропивницький район, с. Катеринівка, вул. Південна, 12;

в усній формі на контактний телефон: (0522)30-15-49 (Циба Яна Сергіївна – начальник відділу освіти, культури, спорту, туризму, охорони культурної спадщини Катеринівської сільської ради).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень