Катеринівська сільська рада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Як підготуватися до надзвичайних ситуацій: навчальні курси та ресурси

Дата: 15.02.2022 13:27
Кількість переглядів: 2154

Як діяти у разі надзвичайної ситуації? Де шукати укриття? Якими є превентивні заходи та що допоможе зберегти життя вам, вашій родині та людям довкола під час кризових подій?

Інформація озброює і дає спокій. Віримо, що це може додати нам всім більше певності, зосередженості та згуртованості. Давайте будемо розглядати цю добірку у розрізі збереження спокою та психологічної стійкості, здорового глузду, поінформованості та будемо сподіватися, що ситуацій, коли ці знання потрібно буде застосувати на практиці, ніколи не станеться. Зокрема, і завдяки нашій рішучості, силі громадянського суспільства, критичному мисленню та нарощенню потенціалу для (само)захисту.

Перелік найпростіших укриттів, які рахуються на обліку Катеринівської територіальної громади:

Адреса
1 с. Катеринівка, вул. Південна, 20
2 с.Катеринівка, вул. Південна, 22
3 с. Катеринівка, вул. Південна, 25А

Перелік захисних споруд цивільного захисту , які рахуються на обліку Катеринівської територіальної громади:

Адреса
1 с. Катеринівка (гаражі АТ "Кіровоградське рудоуправління")

 

Добірка корисних ресурсів:

  • Брошура «Як діяти у кризовій ситуації. Пам’ятка для сім’ї», підготовлена волонтерською групою #миготові,  дає відповіді на найпоширеніші питання (яка стратегія ваших дій у випадку надзвичайної ситуації, які запаси треба зробити вдома, як підготувати транспортні засоби, які медикаменти та засоби першої допомоги потрібно мати, як підготувати рюкзак безпеки тощо).
  • Брошура «У разі надзвичайної ситуації або війни», підготовлена Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, містить практичні поради, що враховують український та іноземний досвід, та рекомендації з інформаційної безпеки.

Перша медична допомога, тактична медицина, захист:

  • Розділ Тактичної медицини Курсу ПМД онлайн розрахований на навчання базовим навичкам бійців ЗСУ для надання ними само- та взаємодопомоги в умовах бойових дій. Також матеріали розділу будуть корисні при підготовці бійців-рятувальників (санітарів), парамедиків (санінструкторів) військових підрозділів, а також мобілізованим цивільним фельдшерам та лікарям у наданні першої домедичної та медичної допомоги в зонах обстрілу, укриття та на етапах евакуації поранених.
  • Онлайн-курс від Патрульної поліції про фізичну підготовку, основи самозахисту та першу медичну допомогу. На онлайн курсі ви дізнаєтеся про те, як правильно робити масаж серця, на скільки часу можна накладати джгут, чого не слід робити при наданні першої медичної допомоги тощо.  
  • Навчання навичкам першої допомоги від Товариства Червоного Хреста України. Навчальні програми Товариства сертифіковані Глобальним референc-центром Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, тому сертифікати, видані за підсумками тренінгів, визнають у 192 країні світу. Навчання платне, деталі тут
  • Курс першої невідкладної допомоги від «Центру спеціальної підготовки». На курсі ви отримаєте знання та навички про те, як правильно та швидко надати першу невідкладну (домедичну) допомогу тим, хто її потребує. Навчання платне. 
  • Курс «Перша допомога БАЗОВИЙ» від Української служби порятунку. На курсі отримаєте чітку інформацію щодо дій у різних ситуаціях де є постраждалі люди і отримаєте навички надання першої допомоги (First Aid) за сучасними Європейськими стандартами. Навчання платне.
  • Чат-бот першої допомоги ЖГУТ 2.0 з покроковими інструкціями про те, як допомагати травмованим, або тим, чиє здоров’я раптово погіршилося: в TelegramFacebook MessengerViber.
  • Чат-бот для підвищення власного рівня безпеки, щоб у потрібний момент отримати короткі чіткі відповіді на важливі запитання: https://t.me/activistsAdvisor_bot
  • Навчальні відео волонтерського проекту “Вишкіл” (тактична медицина, виживання, практична топографія тощо).
  • Курс військової підготовки від ГО “Український Легіон”. Мета навчального курсу — підготовка якомога більшої кількості громадян до вмілих злагоджених дій у складі державних збройних формувань або партизанських загонів в тилу загарбника.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень