Катеринівська сільська рада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Оздоровлення дітей у 2021 році

Дата: 19.11.2021 13:58
Кількість переглядів: 2151

Фото без опису

З метою належної організації  повноцінного оздоровлення та відпочинку дітей Катеринівської територіальної громади, відповідно до законів України „Про відпочинок та оздоровлення дітей”, обласної комплексної соціальної програми оздоровлення та відпочинку дітей Кіровоградської області на 2018-2022 роки, затвердженої рішенням обласної сесії від 22 грудня 2017 року № 409, «Програми оздоровлення та відпочинок дітей  на 2020-2021 роки» затвердженої рішенням сесії Катеринівської сільської ради від 20 грудня 2019 року № 759-28/2019, з червня місяця 2021 року службою у справах дітей, сім’ї та соціального захисту населення було розпочато роботу щодо організації та відпочинку дітей віком від 7 до 18 років, які потребують особливої уваги та підтримки з боку держави.

         Оздоровча кампанія в області у 2021 році проведена в умовах карантину з урахуванням протиепідемічних заходів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину у зв’язку з поширенням гострої                           респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом  SARS-CoV-2, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України                                                                         від 08 червня  2021 року  № 5.

        Незмінним залишається завдання служби у справах дітей, сім’ї та соціального захисту населення Катеринівської сільської ради щодо першочергового оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Пріоритет — діти сімей загиблих та діти учасників АТО, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти, які за станом здоров’я перебувають на диспансерному обліку, Всього для дітей пільгової категорії використано  19 путівок.  Оздоровлення  здійснювалось в  обласних дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та за межами області, а саме: в державному підприємстві України „Міжнародний дитячий центр Артек”(м. Київ) – 4 дітей; державному підприємстві « Український дитячий центр „Молода гвардія” (м. Одеса) – 4 дітей; дитячий оздоровчий табір «Соколята» (м. Хирів, Львівська область) – 2 дітей, ТОВ «КО «Перлина Чорномор’я»» (Одеська область) – 1 дитина, «Бригантина»                                             (смт. Новоархангельськ) – 6 дітей,  «Дружба» (с. Войнівка, Олександрійський район) – 2 дітей.  Відповідні підприємства є дитячими закладами оздоровлення, в яких діти брали участь у виховних, патріотичних, оздоровчих, розважально-ігрових програмах, спортивних змаганнях, всеукраїнських фестивалях, набували досвіду громадської діяльності та спілкування з однолітками з різних адміністративно-територіальних одиниць України.  Путівки до ДП МДЦ «Артек» та ДП УДЦ «Молода гвардія», придбані за рахунок бюджетних коштів, відповідно пільгової категорії надавалися безоплатно або із частковою (відсотковою) оплатою в розмірі  вартості путівки, яка вноситься батьками (особами, які їх замінюють) за попередньо визначеним Міністерством соціальної політики України розподілом.

Оздоровлення дітей проводилось за наступними пільговими категоріями:

7  дітей з багатодітних сімей; 3 дітей, які виховуються в сім’ях, що перебувають у складних життєвих обставинах; 1 дитина учасників АТО; 5– дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; 3 – талановиті, обдаровані діти, та лідери дитячих громадських організацій, відмінники навчання. На оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки влітку 2021 року з бюджетів усіх рівнів спрямовано видатки на суму 230 тисяч гривень, у тому числі:

46,2 тисяч гривень – місцевий бюджет;  183,8 тисяч гривень - з обласного та державного бюджетів;  З метою створення банку даних дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, запрошуємо батьків дітей пільгових категорій, або осіб, що їх замінюють.  Для постановки на облік до банку даних щодо оздоровлення дітей пільгових категорій необхідно надати:

 

      1. Заяву встановленого зразка від батьків або осіб, що їх замінюють.

      2. Копію документу, що посвідчує дитину.

      3. Копію документу, що підтверджує належність дитини до зазначених пільгових категорій.

      4. Згоду на обробку персональних даних дитини.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень