Катеринівська сільська рада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Громадські роботи – перспективний напрямок співпраці з територіальними громадами

Дата: 10.02.2021 16:35
Кількість переглядів: 2517

Громадські роботи – перспективний напрямок співпраці з територіальними громадами

Фото без опису

 

Днями відбулася онлайн-зустріч директора Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості Тетяни Білоусової з головою Катеринівської ОТГ Тетяною Пучкою.

Під час зустрічі були розглянуті питання наближення соціальних послуг служби зайнятості до сільського населення, створення доступної системи оперативного та безперешкодного реагування на потреби громадян у сфері соціального захисту від наслідків безробіття, у тому числі шляхом організації та проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Тетяна Білоусова поінформувала голову громади про напрацьований позитивний досвід співпраці служби зайнятості та ОТГ у напрямку організації громадських робіт та створення умов для тимчасової зайнятості мешканців сільської місцевості.

Крім того, було зазначено, що організація і проведення таких робіт завжди займала важливе місце у низці заходів служби зайнятості, оскільки сприяла пом’якшенню соціальної напруженості на ринку праці та забезпечувала фінансову підтримку безробітних у період пошуку ними необхідної роботи. Також мова йшла й про те, що служба зайнятості сприяє організації таких робіт на всіх етапах: від консультативної підтримки до безпосередньої організації робіт і підбору персоналу згідно з потребами територій.

«Завдяки проведенню громадських робіт вдається розв'язати чимало актуальних для життєдіяльності територіальних громад питань. Крім того, за відсутності постійних місць роботи, це спосіб, на деякий час, залучити безробітних до легальної зайнятості з гарантованим заробітком», зауважила директорка міськрайонного центру зайнятості.

Тетяна Пучка зазначила, що оскільки залучення безробітних до громадських робіт є найбільш доступним шляхом тимчасового вирішення проблеми безробіття та сприяння соціальному розвитку громади, у перспективних планах виконавчого комітету планується розгляд питання виділення з місцевого бюджету коштів на проведення у поточному році громадських робіт.

 

Відділ взаємодії з роботодавцями Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень