Катеринівська сільська рада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Реєстрація безробітних в умовах карантину

Дата: 22.04.2020 12:43
Кількість переглядів: 640

Фото без опису

Реєстрація безробітних в умовах карантину

Незважаючи на введення карантину та встановлення обмежувальних заходів з метою захисту здоров’я громадян, Кіровоградський міськрайонний центр зайнятості як державна установа продовжує працювати в штатному режимі, організовуючи свою роботу з урахуванням прийнятих рішень Уряду та рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо запобігання поширенню епідемії, спричинених коронавірусом COVID-19.

         На період встановлення карантину обслуговування громадян (зокрема, прийом осіб, які шукають роботу та зареєстрованих безробітних), надання інформаційних та консультаційних послуг, пов’язаних з працевлаштуванням, здійснюється дистанційно будь-якими засобами комунікації (телефонний зв’язок, електронні засоби тощо).

Статус безробітного надається особам з першого дня реєстрації їх у центрі зайнятості за їх заявою без вимог до наявності підходящої роботи. Нарахування допомоги по безробіттю здійснюється без відвідування безробітним центру зайнятості у разі підтвердження ним наміру перебування на обліку у службі зайнятості та отримувати допомогу по безробіттю й інші соціальні послуги, пов’язані з працевлаштуванням.

Громадяни, які виявили намір отримати статус безробітного, подають Заяву про надання/поновлення статусу безробітного та Заяву про призначення/поновлення допомоги по безробіттю. через засоби електронного зв’язку або скриньку для кореспонденції, розміщену біля входу в приміщення центру зайнятості. Заяви подаються особою, яка шукає роботу, дистанційно в одним із нижче зазначених способів:

  1. на електронну пошту центру зайнятості 1106@rcz.kocz.gov.ua (скановані з особистим підписом заявника й збережені у форматі РБР або інших форматах, фотокопії власноруч написаних заяв);
  2. через скриньку для прийому кореспонденції, розміщену у центрі зайнятості (у паперовому вигляді, затверджені особистим підписом заявника);
  3. в електронному вигляді через вебсайт ДСЗ (або інший обраний для цього електронний ресурс) з підтвердженням кваліфікованим електронним підписом (КЕП) (з урахуванням відповідного нормативно-правового врегулювання та за наявності технічної можливості).

Форми заяв для подання в електронному вигляді можна знайти на веб-сторінці Державного центру зайнятості за посиланнями https://www.dcz.gov.ua/storinka/blank-zayavy-pro-nadannyaponovlennya-statusu-bezrobitnogo  та https://www.dcz.gov.ua/node/3248.

Для подання заяв через скриньку для кореспонденції центру зайнятості необхідно заповнити бланки заяв, що  знаходяться у місці самостійної роботи громадян біля самої скриньки при вході у приміщення центру зайнятості. При заповненні заяв знадобляться паспортні дані, номер ідентифікаційного коду, дані про освіту та попередню трудову діяльність.  

Відповідальність за достовірність поданих даних згідно з законодавством про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття покладається на безробітну особу.

Після закінчення дії карантину, у 10 денний термін безробітний зобов’язаний відвідати центр зайнятості та надати оригінали документів.

         Всі консультації, пов’язані з отриманням соціальних послуг та матеріального забезпечення, надаються різними засобами дистанційної комунікації. У разі виникнення питань щодо обслуговування в центрі зайнятості у період карантину можна звертатись за номерами «гарячих ліній» Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості: (0522)24-47-96, (0522)24-94-65.

 

Завідувач юридичного сектору

Кіровоградського міськрайонного

центру зайнятості                                                                                       С.Велика

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень