Катеринівська сільська рада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Роботодавцям: інформування щодо праці громадян квотних категорій є обов'язковим

Дата: 09.01.2020 13:38
Кількість переглядів: 590

Роботодавцям: інформування щодо праці громадян

квотних категорій є обов'язковим

Фото без опису

 

Статтею 14 Закону України «Про зайнятість населення» визначено категорії громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. Для працевлаштування таких громадян роботодавцям (юридичним особам) з чисельністю  штатних працівників понад 20 осіб встановлюється квота у розмірі 5 % середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік. Юридичним особам з чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб встановлюється квота у розмірі не менше однієї особи (категорія — особи передпенсійного віку).

Наказом Міністерства соціальної політики України від 16.05.2013 № 271 (із змінами), зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 31.05.2013 за № 841/23373, затверджено Порядок надання роботодавцями державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, та форму інформації (з текстом наказу можливо ознайомитись на Інтернет-сторінці Державної служби зайнятості (адреса www.dcz.gov.ua) у розділі «Роботодавцям» - «Форми звітності»).

Роботодавці щороку, не пізніше 01 лютого після звітного року, мають подавати до центрів зайнятості вказану інформацію. За 2019 рік звіт необхідно подати не пізніше 03.02.2020 (01.02.2020 є вихідним днем).

Консультації щодо заповнення інформації є можливість отримати у відділі взаємодії з роботодавцями Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості (тел. 0(0522) 32-20-47).

До уваги приватних агентств зайнятості: нагадуємо про звіт

Відповідно до вимог Закону України “Про зайнятість населення” суб’єкти господарювання, які  надають послуги з посередництва у працевлаштуванні (суб’єкти трьох видів діяльності - ліцензовані агентства, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном; приватні агентства зайнятості, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні в Україні; агентства трудового лізингу, які наймають працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в інших роботодавців), зобов’язані подавати до центрів зайнятості відомості про чисельність працевлаштованих ними осіб.

Форма звітності № 1-ПА (квартальна) «Інформація про кількість працевлаштованих громадян суб’єктами господарювання, які  надають послуги з посередництва у працевлаштуванні» та порядок її подання затверджені наказом Міністерства соціальної політики України від 03.06.2019 № 851, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 02.07.2019 за № 717/33688 (з текстом наказу можливо ознайомитись на Інтернет-сторінці Державної служби зайнятості (адреса www.dcz.gov.ua) у розділі «Роботодавцям» - «Посередництво у працевлаштуванні» - «Нормативна база»).

Форма № 1-ПА є щоквартальною і має подаватись не пізніше 15 числа місяця після звітного періоду (за IV квартал 2019 року – не пізніше 15 січня 2020 року). За наявності у приватних агентств зайнятості філій, представництв, відділень, інших відокремлених підрозділів, звітність подається агентством за результатами здійснення діяльності усіх його підрозділів (подається один звіт).

Консультації щодо заповнення форми звітності можливо отримати у відділі взаємодії з роботодавцями Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості (тел. 0(0522) 32-20-47).

Електронні сервіси для шукачів роботи: переваги їх використання

На Інтернет-сторінці державної служби зайнятості (www.dcz.gov.ua) запроваджено сервіси «Електронний кабінет шукача роботи» та «Електронна черга».

Кабінет шукача роботи дозволяє зареєстрованим безробітним з персонального комп’ютера чи мобільного телефону (з доступом до мережі Інтернет) отримувати значний обсяг інформації з питань пошуку роботи та виплати допомоги по безробіттю. Кабінет не замінює безпосереднє спілкування з кар’єрним радником, але значно підвищує його інформаційну складову.

За допомогою сервісу «Електронна черга» бажаючі мають можливість самостійно записатись на перше відвідування до центру зайнятості, визначити дату та час відвідування. При цьому необхідно визначитись з метою відвідування: отримання консультації щодо сприяння працевлаштуванню; отримання консультації щодо вибору/зміни професії (тестування); отримання консультації з питань професійної орієнтації чи підготовки; отримання консультації щодо тимчасової зайнятості; отримання юридичної консультації; реєстрація у центрі зайнятості.

 

Віртуальне робоче місце: для роботодавців Кіровоградщини  працює електронний кабінет

Для підвищення рівня взаємодії з державною службою зайнятості, на Інтернет-сторінці служби працює «Електронний кабінет роботодавця» (персональний кабінет).

Підприємці, керівники підприємств чи працівники кадрових служб мають можливість створити такий кабінет і спілкуватись з центром зайнятості в он-лайн режимі зі свого комп’ютера чи мобільного телефона (з доступом до мережі Інтернет). Кабінет не замінює безпосереднє спілкування з працівниками центру зайнятості, проте значно підвищує його оперативність та інформаційну складову.

Детальні консультації з приводу створення кабінету та роботи в ньому є можливість отримати у відділі взаємодії з роботодавцями Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості (тел. 0(0522) 32-20-47). Також запрошуємо працівників кадрових служб, які є користувачами соціальної мережі Facebook, приєднатись до сторінки «Кіровоградський обласний центр зайнятості” для ознайомлення з інформацією у рубриці «Електронний кадровий клуб».

Фейсбук-сторінка для шукачів роботи

У разі якщо Ви шукаєте роботу і є користувачем соціальної мережі Фейсбук, запрошуємо скористатись інформацією, розміщеною на сторінці «Кіровоградський обласний центр зайнятості»!

Серед іншого, Ви зможете ознайомитись з актуальними вакансіями та цікавою інформацією з питань пошуку роботи. Для Вас - історії успіху шукачів роботи, які знайшли її за сприянням державної служби зайнятості, або стали підприємцями, отримавши стартовий капітал. У рубриці «Правовий порадник шукача роботи» Ви зможете ознайомитись з правовою інформацією з питань зайнятості, зі змінами у законодавстві, що регулює питання реєстрації безробітних, надання соціальних послуг, призначення допомоги по безробіттю.  Приєднуйтесь до сторінки обласного центру зайнятості у соціальній мережі Фейсбук!

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень