Катеринівська сільська рада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Внесок старостинських округів  до бюджету громади

Дата: 18.04.2019 12:57
Кількість переглядів: 579

Внесок старостинських округів
 до бюджету громади

 

Якість життя в об'єднаній територіальній громаді значною мірою залежить від її фінансової спроможності. Щоб можна було розвивати освіту, культуру, охорону здоров'я, підтримувати в належному стані місцеві дороги, допомагати малозабезпеченим тощо, потрібно дбати про напов-
нення бюджету. Як же в цьому плані спрацювали торік старостинські округи Катеринівської сільської ради?

У цілому минулого року до бюджету сільської ради від територій надійшло 19,7 мільйона гривень. Внесок старостинських округів тут такий: Катеринівський округ – 13,3 млн грн (67,1%), Олексіївський – 4,1 млн грн (20,7%), Володимирівський – 2,4 млн грн (12,2%). Якщо говорити про окремі статті надходжень, то найбільша частка припадає на податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами із доходів платника податку у вигляді заробітної плати, – 5,6 мільйона гривень та на орендну плату юридичних осіб за користування землею – 4,9 мільйона гривень. По обох статтях за кількістю спрямованих до бюджету коштів перше місце посів Катеринівський округ, друге – Олексіївський, третє – Володимирівський. По сплаті податку на доходи фізичних осіб, не пов'язані із заробітною платою, усіх випередив Олексіївський округ.

Зрозуміло, що надходження до бюджету від старостинських округів визначаються наявними ресурсами, які треба примножувати та ефективно використовувати. Адже, щоб отримати більше коштів на розвиток своєї території, треба збільшувати свій внесок до бюджету громади. До речі, саме це враховувалося при розподілі між округами додаткових надходжень за підсумками минулого року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень