Катеринівська сільська рада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Стихійна торгівля продуктами харчування

Дата: 08.04.2019 07:44
Кількість переглядів: 532

Стихійна торгівля продуктами харчування

 

Із початком весни та літастихійнаторгівля у невстановленихмісцяхстаєсерйозною проблемою. Громадяни, купуючи продукти харчування, не можуть бути впевнені у їхній якості. Особливо цестосуєтьсям’ясної, молочної продукції та риби. Надаючиперевагу продуктам харчування, які реалізуються із землі, не замислюються про їхякість, про хвороби тварин, від яких цяпродукціяотримана та в яких умовахвиготовлена, де зберігалась і в яких "клунках" вона транспортувалась. Не дивлятьсяпокупці і на бруд, що летить на продукти з вулиці від машин таз-підніг перехожих.Ігнорують вони і повідомлення в засобахмасової інформації про гострікишкові отруєння серед тих осіб, які вживали продукти, придбані на стихійних ринках, вважаючи, що з ними цього не трапиться. Людина отруївшись такими продуктами харчування, не зможе довести цей факт, бонемає суб’єкта, якомуможнапред’явитизвинувачення.

Торгівля з рук у невстановлених місцях–це правопорушення, за яке передбачена відповідальність за статтею 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді накладання штрафу. Тому продавцістихійнихринківсвідомопорушують Закон і ставлятьпідзагрозу здоров’я покупців.

Торгівлятакимипродуктамипроводитьсязгрубимипорушеннямивимогдіючогозаконодавства, асаме: відсутніумовищодозберіганнятареалізаціїпродукції, працюючінепроходятьобов’язковіпрофілактичнімедичніоглядитанемаютьособовихмедичнихкнижок, відсутніумовидлядотриманняособистоїгігієни, відсутнідокументи, якісвідчатьпробезпекутаякістьпродуктів.

Кіровоградське районне управління Головного управління Держпродсоживслужби в Кіровоградській областізвертається до всіх мешканців району із закликом не купувати продукти харчування в місцяхстихійноїторгівлі та застерігає всіх від небезпеки, яка пов’язана із вживанням цих небезпечних продуктів. Купуйтеякісні продукти харчування на території ринків та в продовольчих магазинах. Аджеякщоніхто не купуватиметовари на стихійних ринках – то відповідно й останнізникнуть.

 

Кіровоградське районне управління

Головного управління Держпродспоживслужби

в Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень